Bestemt deg for å kjøpe valp?

Det er mye å sette seg inn i når man har lyst til å kjøpe seg en ny hund! Når du er kommet så langt at du har bestemt hvilken rase du ønsker å kjøpe, bør du ha satt dere godt inn i rasens egenskaper og gemytt. Dette for at både du og hunden skal få det beste ut av et liv sammen.

Ring gjerne raseinformatøren eller en oppdretter for å prate mer om rasen. Du skal være klar over både de positive OG de negative sidene ved rasen og være sikker på at dette er rasen som passer deg. Først DA er tiden inne for å velge oppdretter og å finne den rette valpen!

Å kjøpe en valp er utrolig spennende. Det er så viktig å finne den hunden som passer deg og din familie, samtidig som den skal både være frisk og ha godt gemytt. Ingen kan gi garantier på at valpen blir den hunden du håper, men enkle forhåndsregler kan gjøre mulighetene for ett godt resultat mye større enn om en bare kjøper ”den første og beste” valpen en finner. Se link til sjekkliste lenger ned på siden her.

For å kunne avle frem ett godt kull kreves det lang planlegging og mye kunnskap hos oppdretter. En registrert oppdretter, har som regel tatt seg mer tid til å gjøre forarbeidet enn en som ikke er registrert. Raseklubben fraråder alle å kjøpe valp der ”en ikke har hatt tid” til å ta alle helsetester, eller der oppdretter viser lite kunnskap om det å ha ett kull generelt, og om rasen spesielt.

En god oppdretter er en ærlig oppdretter, den forteller deg både det positive og det negative. Dersom oppdretteren har holdt på i noen år, og hatt noen kull, så har den helt sikkert hatt en eller flere syke valper. Ikke bli skremt av de som ærlig innrømmer det. Husk, det er levende liv det er snakk om og noen syke valper klarer vi dessverre ikke å unngå. Dersom det skulle oppstå sykdom er det viktig at oppdretter blir informert.

Når du har fått valpen hjem til deg, vil det før eller senere oppstå situasjoner der du føler behov for noen å prate med. Den som kjenner valpen din best, er oppdretter. Derfor er det viktig å finne en oppdretter du føler at du vil ha tillit til, også om det er noe galt.

En oppdretter som stiller krav til sine valpekjøpere, er en oppdretter som er opptatt av at både du og valpen skal få det godt etter at valpen er kommet hjem til deg. Det er viktig å tenke nøye over de krav oppdretter stiller, husk de har ofte lang erfaring med å selge valper og de vet gjerne hva tidligere valpekjøpere har fått problemer med.

Når en henter valpen er det viktig å tenke på forsikring. Sjekk med oppdretter hvilken forsikring valpen har der og hva som anbefales videre. Ofte er det slik at om du forsikrer hunden med en gang du overtar den, så er valpen forsikret fra dag èn hos deg.

Lykke til med ny valp!

Informasjon angående interesse for kjøp av valp:

Det er mange som ønsker å kjøpe valp om dagen.

Portugisisk vannhund er en relativt liten rase og vi har en begrenset antall hunder.

Oppdrettere får enormt mange henvendelser og har ikke kapasitet til å svare alle.

Det oppfordres til å bruke god tid når det skal kjøpes et familiemedlem  og å ha tålmodighet.

 

Har du tenkt å hente valp i utlandet?

Det er helt vanlig å kjøpe hunder fra våre naboland, og også fra land utenfor Europa.

De i våre naboland kjenner til reglene og hjelper deg gjerne med alle krav.


Her finner du link til tollvesenet og mattilsynet ang innførsel av

kjæledyr til Norge. 

 

Vær nøye med å sette deg inn i rasens særegenheter og det å ha hund! Det gjelder enten man har hatt hund før eller er førstegangs hundeeier! Da får du best mulig forutsetning til et godt og langt hundeliv sammen!
Finn mer informasjon her:

 


Sjekkliste for valpekjøpere

Her er en huskeliste som kan være god å ha når du skal snakke med oppdrettere.


Valpeformidling

Se gjennom innmeldte valpekull for å finne en valp eller hunder til omplassering.


Finn en oppdretter!

Se vår liste over oppdrettere i inn og utland. Ta gjerne kontakt med de for info og valper.